Een kleinschalig kinderdagverblijf dat kinderen in de leeftijd van 0 - 13 jaar opvangt in een huislijke sfeer

Algemene visie

De buitenschoolse opvang van Koetje Boe bevind zich op industrieterrein de Beekerheide in Beek en Donk. Het industrieterrein ligt aan een centrale weg waardoor het makkelijk te bereiken is. Het is een rustige vrije locatie waar kinderen helemaal tot rust kunnen komen na een intensief dagje school. Wij merken dat ouders steeds meer behoefte hebben aan kleinschalige opvang omdat kinderen dan veel meer tot rust komen en dat er veel meer aandacht is voor de kinderen dan bij grootschalige opvang. De BSO heeft 1 verticale groep, dit wil zeggen dat er kinderen worden opgevangen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar. Wij vangen maximaal 20 kinderen per dag op en er staan dan 2 gediplomeerde pedagogisch medewerksters op de groep.

De BSO van Koetje Boe bevind zich achter het woonhuis in een grote schuur die we omgebouwd hebben tot een hele mooie BSO ruimte. We hebben een speelhal waar de kinderen zichzelf lekker kunnen uitleven na een dag op school. We hebben een knutselruimte waar de kinderen rustig kunnen knutselen. Daarnaast hebben we een groepsruimte waar de kinderen vrij kunnen spelen. We vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen en zichzelf zo op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen op alle ontwikkelingsgebieden. Wij vinden een goed contact met de ouders belangrijk omdat we zo de kinderen goed leren kennen. Zo weten we hoe het met het kind thuis gaat en kunnen we hierop inspelen op de BSO. Voor ons en voor ouders is het fijn als ze zich thuis voelen bij ons, en hun kind met een goed gevoel achterlaten.

Pedagogische visie

Wij vinden het belangrijk dat kinderen na een drukke schooldag bij ons in de BSO zichzelf lekker kunnen ontspannen. Kinderen kunnen vertellen wat ze die dag op school gedaan hebben en daarnaast is er tijd voor leuke spelletjes of lekker buiten spelen. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen lekker naar buiten kunnen of gezellig met zijn alle een activiteit doen omdat kinderen op school al de hele dag geconcentreerd bezig moeten zijn.

Voor meer informatie download onderstaand document:

pdficon_small Pedagogisch beleid BSO 2018